30 November

Ha en trevlig första advent! Jag började med en adventsfrukost bestående av kaffe, pepparkaksfil med smulad pepparkaka ovanpå. Nu ska vi ner till grannarna och adventsfika!

28 November

I onsdags var jag och fixade min naglar hos bästa Meggie. Visst blev de fantastiskt fina? Jag blev så nöjd!
 
Ikväll är det bio med Rickard, men vi vet väl inte helt vad vi ska se än... Imorgon är det julmarknad i GA-församlingshem, den 68:e i ordningen och också den sista som jag ska hjälpa till lite på. Sedan ska församlingshemmet flytta och där kommer det inte finnas utrymme för en julmarknad tyvärr! När jag är klar där så åker jag hem till mina älsklingar i Göteborg och då ska vi julmysa lite innan jag åker hem på söndag kväll! Vad ska ni hitta på i helgen och hur går det med yogan? För mig går det bra!
 

24 November

Veckans utmaning från Ida Warg är att göra en yoga-rutin 5 gånger på morgonen när man har gått upp. Man följer bara hennes video steg för steg och den är bara ca 15 min lång. En kvart innan vi brukar kan vi väl alla gå upp och göra lite yoga? Det är väl ingen större uppoffring? Jag hakar på utmaningen, så gör det ni också!

20 November

Förra helgen var jag med Tobias och Linnéa på Tildas krog i Göteborg och käkade, jag och Linnéa åt lamm medan Tobias åt schnitzel. Det var fantastiskt gott! Jag kan verkligen rekommendera er att ta er dit, det är en liten pärla som inte ligger långt från centralen alls, fem minuter med spårvagn sedan ytterligare fem att gå. Jag tycker verkligen att ni borde göra ett besök om  ni är i Göteborg!

17 November

Hej vänner!
Jag har fortfarande inte lyckats få igång internet, men jag lovar att jag ska försöka blogga ändå, för med dagens teknik så är det möjligt på andra vis, eller hur? Jag hoppas ni har en fin måndag och får en bra start på veckan!

10 November

Supergod lunch från Holy Greens idag!
 
Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering den senaste tiden. Jag har dessvärre problem med internet hemma hos mamma, det fungerar inte alls. Jag ska försöka lösa det så gott det går! Det har inte hänt allt för mycket sedan sist, njutit av en helg i Göteborg med Tobias och misen och bara varit.
 
 Vi hörs igen, kramar!

Ett kort uppehållpå vägen från Auschwitz av Göran Rosenberg

Denna boken är verkligen värd att läsa. Jag tycker att den ger en unik och genuin historia om hur livet kan vara efter tiden i ett koncentrationsläger. Breven, blandat med den stilistiskt fina texten gör boken så bra. Nästan alla böcker om Förintelsen är värda att läsa och likaså denna. Ett stort plus för en story som handlar om tiden efter och inte så mycket om tiden under. Den visar verkligen på hur människors liv förändrades på grund av denna extremt tragiska händelse. Den får ♥♥♥♥ av ♥♥♥♥♥.
 
"Om vägen till Auschwitz är ett helvete lika för alla är varje väg från Auschwitz ett mirakel för sig. Vägen från Auschwitz tar sig de mest skiftande banor och bryter av mot de mest oförutsägbara mål och genomkorsar de mest oväntade platser. De som befinner sig på vägen från Auschwitz är alla undantag, på samma sätt som varje väg från Auschwitz är ett undantag."

Om sin fars väg från Auschwitz till den lilla staden med den stora lastbilsfabriken har Göran Rosenberg skrivit en djupt personlig barndomsmemoar; om Platsen där ett litet barn sätter sina första ord på världen och gör den till sin, som också är Platsen där en ung man stiger av tåget en tidig augustikväll 1947 för att börja världen på nytt, som också blir Platsen där efterkrigstidens ljusa horisonter alltför snart förmörkas av skuggorna från Łódź, Auschwitz, Ravensbrück och Wöbbelin.

Sång till den storm som ska komma av Peter Fröberg Idling

Denna boken var bra, jag gillade språket och stilen väldigt mycket. Kanske är detta en bok som behöver läsas två gånger för att man fullt ska kunna uppskatta och förstå den. Boken handlar om tre personer vilkas liv är sammanlänkande. En av dessa är Pol Pot. Hur historiskt korrekt den är vet jag inte, men den är tillräckligt bra för att läsas. Jag ger den ♥♥♥ av ♥♥♥♥♥.
 
Det är sensommaren 1955. I Kambodja stundar det första parlamentsvalet. Mitt i kampanjen möter vi Sar, som senare ska bli känd som Pol Pot. Han arbetar för oppositionspartiet, men i hemlighet också för en kommunistisk revolution. För att få gifta sig med sin trolovade Somaly, som nyligen valts till Miss Cambodge, krävs att oppositionen vinner valet. Situationen tar en ny vändning när hans politiske huvudmotståndare, Sary, också får upp ögonen för Somaly. Under några veckor kulminerar triangeldramat mot en fond av politiska intriger.

6 November

Hej på er! Jag har haft en lång dag idag. Först jobb som avslutades med en rolig workshop om Retoy (googla detta om ni inte vet vad det är, det är en grym idé!). Sedan hjälpte jag Frida i hennes nya lägenhet. Men innan dess fick jag stå ute och vänta på henne i 35 minuter. Dels var jag 20 minuter tidig då jag hade sett fel på tiden och sen blev Frida en kvart sen. Behöver jag säga att det blev skönt med ett varmt bad när jag kom hem? Nu ska jag faktiskt strax förflytta mig till drömmarnas land!

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson

Jag ligger lite back med bokrecensioner märker jag. Efter den senaste minns jag inte vilken det var. Men ni får nu istället böckerna jag läst detta året och de kommer komma lite då och då här i bloggen. Vi börjar med denna som nog alla har läst eller sett filmen om inte annat. Jag sträckläste den i början av året eftersom jag ville läsa ut den innan jag såg filmen. Jag tyckte verkligen att boken var rolig, om än lite överdriven i vissa historier. Jag gillade humorn och jargongen i boken. Den var väldigt lätt att följa och den är definitivt läsvärd. Den är dessutom mycket bättre än filmen! Jag ger den ♥♥♥ av ♥♥♥♥♥
 
Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt.

Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann handlar om en månadslång jakt genom Sverige på Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet - den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa.

Hur kommer det sig egentligen att Allan äter middag med blivande presidenten Truman? Och får lift med förre premiärministern Churchill? Och åker flodbåt med ordförande Maos unga hustru? Eller för den delen att han tillbringar flera månader med att vandra över Himalaya?

Trots att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser i världen. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen.
RSS 2.0