26 April

Idag blev det fantastiskt goda bananpannkakor till frukost, mums! Men jag hade ingen kvarg hemma så det gick blimtvå ägg per banan istället, vilket funkade fint det också. Vi ska snart gå och handla lite, annars har vi inga större planer för dagen. Just nu så började det åska och regna, hoppas att det bara är en skur!

24 April

Jag tror att alla som läser på en högre nivå har problem med motivationen ibland, att sätta sig ner med de där texterna, att göra de där uppgifterna och så vidare kan kännas tufft ibland. Just nu läser jag den tråkigaste kursen hittills på mitt program, jag älskar min utbildning, men just denna kursen är inte kul och så kan det vara. När motivationen tryter och man inte riktigt vet var man ska ta vägen är det jobbigt, så här vill jag dela med mig av mina fem bästa tips när motivationen är på botten:
 
  • Gör en dagsplanering - Då får du en översikt av vad du måste få gjort under dagen och då kanske det känns lite lättare
  • Ta pauser! - Detta är enormt viktigt, huvudet behöver vila lite emellanåt för att orka med. För mig brukar det fungera att plugga i 45 minuter och sedan ta 15 minuter paus, men vi fungerar alla olika, så hitta det som funkar för dig! Men sitt inte framför datorn, gå ifrån, gör en kopp kaffe eller vad som helst, men sitt inte kvar på samma ställe som du sitter vid när du pluggar!
  • Stäng av Facebook, Instagram och alla andra sociala medier - det distraherar bara!
  • När du har genomfört din dagsplanering, belöna dig själv! - Bestäm dig för att du förtjänar någon form av belöning ifall du gör allt det du ska göra. Det behöver inte vara något speciellt, kanske att du förtjänar att gå till gymmet, eller en chokladbit eller en kväll i soffan. Efter stora inlämningar och tentor kan man belöna sig med något större.
  • Gör lite i taget - Försök att inte skjuta upp allt till den där hemska tentaveckan, om du gör det så kommer motivationen inte alls infinna sig när du verkligen måste göra något, om du redan har fått en del gjort så är det lättare sen
 
Hoppas att dessa tipsen hjälper någon och att ni uppskattar dem! Detta brukar fungera för mig i alla fall!

24 April

 
Idag kommer jag verkligen behöva plugga hela dagen, så det är precis vad jag ska göra. Jag tog lite sovmorgon och sedan har jag letat upp artiklar jag ska läsa. Än har jag inte ätit frukost, väntar på att Tobias ska upp så han kan fixa lite kaffe til oss. Gåragen var verkligen jättetrevlig, träffade en kompis som jag inte träffat på många, många år och det var så härligt. Det var inte alls stelt som det skulle kunna vara när man inte setts på länge. Vi fikade hos mig, sen gick vi en runda, upp på Ramberget. 
 
Förresten så premiärduschade jag igår för första gången på 2 månader och nu uppskattar jag verkligen att ha en dusch i lägenheten och slippa springa ner till källaren varenda gång!

23 April

Då var det världsbokdagen idag. Detta tycker jag borde fias med att läsa hela dagen lång! Och inte bara kurslitteratur då... Jag ska strax sjunka ner i soffan och göra just det. Vid 15 kommer en gammal kompis på fika. Vi har inte setts på evigheter och det ska bli väldigt kul att umgås lite. Nu ska jag fixa mig lite innan jag sjunker in i min bok. Vi hörs sen!

22 April

God morgon på er där ute! Hoppas ni mår bra! Det gör i alla fall jag idag. Har varit uppe ett tag och ska snart äta lite frukost. Förhoppningsvis kommer rörläggaren snart så vårt badrum blir helt klart idag, det hade varit underbart! Annars så ska jag iväg till skolan en sväng och sen ska jag plugga var tanken. Men vi hörs senare helt enkelt!

16 April

Vi var nyss nere i källaren och tog oss en dusch, men nu blev jag sådär väldigt trött. Hade jag lagt mig i sängen nu så hade jag säkert somnat! Dagen har varit bra, trots att jag trodde att vibörjade en timme tidigare än vad vi egentligen gjorde. Sådant är alltid lika irriterande, men det gick bra ändå. Sedan har dagen flutit på i ett, skola, hem och fixat med lite nödvändiga tråkiga saker, lagat mat och duschat. Nu ligger jag som sagt här helt utslagen... Godnatt i förskott säger jag nu, lär nog somna tidigt ikväll!

16 April

Jag älskar verkligen att ta det lugnt på morgonen. Jag går alltid upp en bra stund innan jag egentligen behöver. Dels så har jag svårt för att äta frukost direkt på morgonen, jag måste ha varit vaken ett tag först och dels sånär det ju så skönt att inget behöva börja dagen med att stressa. En kopp kaffe, ett glas juice och en skål med overnightoats med äpple blev det igår, igår var jag uppe ytterligare lite tidigare då hantverkaren kom redan 7.30. Det går bra med badrummet, det börjar verkligen ta form nu. Kakelsättaren är här idag och fixar, sen är det väl snart kamrat, målaren ska komma och duschstycket ska upp igen. Åh vad jag längtar efter att kunna duscha i mitt eget hem igen!

3 April

Jag ber om ursäkt för min frånvaro, men jag har haft en del att göra. Jag har bland annat hunnit med en trevlig påskhelg hemma i Skåne med min familj och vänner. Idag ska jag iväg till skolan en sväng runt kl 13, så nu på morgonen har jag städat och gjort det lite fint här hemma. Det är bara damsugning, våttorkning och toaletten kvar, men det får Tobias ta! Måste ju också berätta att vårt badrum äntligen är torrt, så nu kommer de väl snart börja bygga upp det igen! Som jag längar efter att ha en dusch i lägenheten!
RSS 2.0