A Clockwork Orange av Anthony Burgess

Det är många som tänker på filmen i huvudsak när man nämner A Clockwork Orange. Men som med många andra filmer och serier så är det i grunden en bok. Det är en något psykotisk framtidsdystopi och många kan ha svårt för den. Den är jobbig att läsa då den innehåller ett slangspråk med engleska blandat med ryska, vilket är tufft att ta sig igenom. Det finns lexikon man kan hitta på nätet, men jag körde utan dessa. I vilket fall så tycker jag det är en fängslande bok, hur konstig den än må vara. Detta samhälle och denna världsuppfattning är helt otroligt dyster. Men den fängslade mig. Har ni bara sett filmen rekommenderar jag er varmt att läsa boken, för slutet är mer än vad det verkar! Den får av mig faktiskt hela ♥♥♥♥ av ♥♥♥♥♥ minuset kommer tack vare språket.
 
In this nightmare vision of youth in revolt, fifteen-year-old Alex and his friends set out on a diabolical orgy of robbery, rape, torture and murder. Alex is jailed for his teenage delinquency and the State tries to reform him - but at what cost?

Social prophecy? Black comedy? Study of freewill? A Clockwork Orange is all of these. It is also a dazzling experiment in language, as Burgess creates a new language - 'nadsat', the teenage slang of a not-too-distant future.

Dead Until Dark av Charlaine Harris

Detta är då böckerna som tv-serien True Blood är baserad på. Jag hade inte sett serien innan jag började läsa böckerna. Men jag gillar verkligen dem! Jag har läst denna första och är snart klar med den andra också. Ett urban-fantasyfan som jag är så faller de mig väldigt väl in i smaken. Denna är humoristisk och lättsam. Den är inte på något sätt långtråkig, det händer saker hela tiden. Jag fastnade och rekommenderar den varmt! Som vanligt med förstaböcker i en serie så är denna mycket till för att ge en introduktion till karaktärerna, det brukar oftast hända mer när man kommer till böckerna längre fram. ♥♥♥ av ♥♥♥♥♥ 
 
Sookie Stackhouse is a cocktail waitress in small-town Louisiana, but she keeps to herself and doesn't date much because of her "disability" to read minds. When she meets Bill, Sookie can't hear a word he's thinking. He's the type of guy she's waited for all of her life, but he has a disability, too--he's a vampire with a bad reputation. When one of Sookie's coworkers is killed, she fears she's next.

29 September

När jag var hemma hos en kompis i förra veckan så såg jag några väldigt fina tavlor hon hade, så jag bestämde mig för att beställa hem liknande. Just nu vet jag inte riktigt var jag ska ha dem, men det lutar åt att det blir ovanför skrivbordet faktiskt! De kommer ifrån Etsy, om ni söker på print kan ni hitta liknande.

28 September

Ikväll har vi haft lite fredagsmys. Jag har gjort äpplekaka med vaniljvisp och det var så gott. Det tyckte katten också som slickade tallriken ren efteråt!

28 September

Idag har jag spenderat typ tre timmar i frisörstolen och jag blev grymt nöjd. Om ni gor i Göteborg rekommenderar jag verkligen Roger på Linq! Här har ni resultatet i alla fall!

26 September

Ibland är det skönt att vara ledig. Jag har tagit mig ner till stan, sitter på ett mysigt fik och dricker en latte, innan jag bara ska mysa runt i stan!

25 September

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Sagas födelsedag! Saga är min den största av min syskonbarn och idag blir hon 13 år! På bilden här ovan (till vänster) är hon 8, lika gammal som jag var när jag blev moster till henne. De växer upp så fort! De är mina ögonstenar och jag älskar dem mer än något på denna jord! Grattis Saga!

23 September

Jag vet att jag har varit lite tyst på senaste. Men det är bara för att jag har agit mig en rejäl funderare över det här med bloggen. Jag ska absolut fortsätta skirva, men frågan är vad jag ska nischa mig på? Jag känner inte längre bara för att skriva om min vardag, för egentligen så är det ju inte så kul att läsa om! Vad tycker ni att jag skriver bäst om? Vad vill DU läsa om i min blogg? Var nu inte rädda för att kommentera!

19 September

Nu kanske jag kan börja plugga då? Först kom han som skulle fixa spisen, sen när jag hade satt mig för att börja läsa så ringde han som skulle hämta sängen. En halvtimme senare kom han och jag fick hjälpa till att bära och stänga in katten på toan. Äntligen är det lite lugn och ro... Fram till den nya sängen kommer det vill säga... Jaja, jag får väl plugga på så länge! :)

18 September

Vilken dag! Jag sov väldigt dåligt inatt, låg bara och vände och vred mig. Så hemskt tråkigt. Jag gick upp tidigt imorse med Tobias för att jag skulle ringa husvärden gällande vår spis, vilket inte alls gick bra! Han svarade inte på något av mina 12 telefonsamtal eller 2 mail. Eftersom att han bara hade telefontid till kl 9 så gav jag upp efter det. Sen begav jag mig till skolan och pluggade innan föreläsningen. När jag var iväg så fick Tobias tag på en som kunde kolla på spisen, tydligen var vår husvärd på semester! Men det hela slutade i alla fall med att vi får en ny spis imorgon. Dessutom kommer vår nya säng och antagligen mina stövlar också! Det kanske kan bli en bra dag! Nu är jag såååå trött!
RSS 2.0