30 november

Jag har fortfarande inte skaffat en ny laddare till min dator... Jag får vänta ett tag med det känner jag, jag klarar ju mig med min lilla dator, jag är bara inte så glad för att använda den när jag bloggar och kikar runt på nätet, jag tycker den är alldeles för liten! Haha, men jag får väl vänja mig vid att använda den! idag har det inhandlats lite julklappar, alltid trevligt! Jag ska snart sätta mig och slå in dem, det finns nästan inget rolgare än at slå in paket ;) Imorgon blir det en tur till IKEA för att kolla runt lite :) Nu ska jag göra mig en kopp vinterte och sätta mig med julklapparna!

De målade grottornas land av Jean M. Auel

Nu har jag äntligen läst den sista och mycket efterlängtade boken i serien Jordens barn. Många har ju läst de andra böckerna och det dröjde ju många år innan denna kom. Tyvärr får jag  nog säga att jag blev lite besviken. De andra böckerna är toppen så mina förväntningar var ju skyhöga! Denna boken skulle ju egentligen varit två böcker så den var inte lika detaljerad som de andra och i vissa delar var den väldigt tråkig. Men jag hade längtat efter den så det var ändå kul att få läsa den, trots att slutet utgjorde ett litet antiklimax för mig... Så denna får inte lika högt betyg som de andra böckerna i serien, jag får nog ge den 3/5

Ayla försöker finna en balans mellan sina uppgifter som nybliven mamma till Jonayla och sin utbildning till andlig ledare och helare. Tillsammans med Jondalar och Zelandoni ger sig Ayla ut på en lång resa för att besöka andra grottor inom Zelandonii. Längs vägen möter de många faror som de övervinner tack vare Jondalars spjutslunga och Aylas speciella förmåga att kommunicera med sina hästar och sin tama varg. När Ayla till sist blir kallad för att bli en riktig Zelandoni kräver Stora Modern ett omänskligt stort offer av Ayla, ett pris hon måste betala för att få Kunskapens Gåva.

Jean M. Auels romaner om Ayla och hennes levnadsöde för 35 000 år sedan är en av vår tids största boksuccéer med mer än 45 miljoner sålda böcker runt om i världen. Böckerna om stenåldersmänniskorna är omtalade för sitt erotiska innehåll, men en av anledningarna till de otroliga framgångarna är Auels grundliga research och trovärdiga miljöbeskrivningar som lockat läsare i alla kategorier. Hon är otroligt älskad av sina läsare, hon har miljontals fans över hela världen och lockar ständigt ny publik.

Jean M. Auel föddes 1936 i Chicago. Hon gifte sig när hon bara var arton år gammal, och var fembarnsmamma vid 25. Några år senare började hon ta kvällskurser i matematik, fysik och elektronik på universitetet. Sin examen fick hon 1976 och året därpå började hon skriva ner sin historia om stenåldersflickan Ayla, en idé som länge vuxit inom henne.

27 november

Nu är jag lite irriterad faktiskt. Det verkar som att laddaren till min dator gått sönder... Batteriet håller inte längre än 30 sekunder, så det känns lite tråkigt just nu. Jag hoppas att den börjar fungera snart igen.... Jag vill ju gärna kunna lägga över alla mina saker på en extern hårddisk innan datorn lägger av helt...

27 november

Då var det första advent. Mystiden har börjat! I sann adventsanda så blir det pepparkakor och glögg idag, adventsstjärnorna tänds och likaså det första ljuset i ljusstaken. Julmusiken kan strömma ut genom högtalarna, nu är det snart jul!

26 november

Förra helgen så hade jag ju mina underbara tjejer här! Så nu kommer det ett inlägg med massor av bilder från helgen!
Vi började helgen med en tacokväll!
Till frukosten sen hade jag bakat en massa gott!
Efter frukosten åkte vi ner i stan, lite shopping och sen mötte vi upp Frida!
Jul på Liseberg!
Efter Liseberg så blev det bio!
Det var en helt underbar helg och jag hoppas verkligen att vi kan göra om det!  ♥

26 november

Då var det alltså lördag igen! Igår hade jag Josefin och Alice här, vi hade det mysigt och kollade på Idol sen åkte de hem efter det. Idag ska jag ta mig och handla lite, lite glögg och lite pepparkakor inför imorgon. Jag ska julstäda lite idag och lite imorgon så att här är riktigt fint till adventstiden och julen, även fast jag inte kommer vara hemma till jul! Jag måste också plugga och ikväll ska jag bara mysa framför tvn. Vad gör du en lördag som denna?

24 november

Kan ni tänka er att det bara är en månad till julafton? Det kan inte jag, med efter söndag kommer nog julstämmningen innfinna sig. Då är det första advent, alla julsaker ska upp, glögg ska drickas, pepparkakor ska ätas och jullåtarna ska gå varma. Ja, snart jul alltså. Jag måste verkligen snart boka biljetter hem och köpa lite julklappar kanske!

23 november

Photobucket Pictures, Images and Photos

Så här snygg är jag just nu! Sitter med inpackning i håret och väntar på att den ska verka. Efter Body if Proof ska jag hoppa in i duschen sen ska jag krypa ner under täcket och njuter av en god natts sömn hoppas jag. Har varit i skolan länge idag och jobbat med en gruppuppgift, ska dit imorgon igen och jobba med den. Det kommer säkert gå bra! Jag hoppas ju lite på att vi blir klara tidigt imorgon! Nej, nu ska jag ssäe klart detta så hörs vi sen!

21 november

Vad besviken jag blev... Jag hade verkligen sett fram emot att läsa denna kursen utöver mitt program, men så är den inställd. Kul! Jaja, jag får väl se om den går nästa år istället!

20 november

Jag har haft en helt underbar helg med mina bästa vänner som har varit här. Allt som allt fick vi 409 bilder med oss fån helgen och några kommer ni säkert få ta del av här! I fredags kom tre av tjejerna och då käkade vi tacos, sen spelade vi lite singstar. På lördagen började vi med en god hembakad frukost och sen åkte vi ner på stan. Det blev några nya inköp som ni få se sen ;). Vi mötte sedan upp Frida och åkte hem och åt lite sen tog vi oss till Liseberg. Det var väldigt mysigt, första gången jag var på jul på Liseberg faktiskt! Efter det så gick vi och såg Breaking Dawn på bio och den var jättebra. Rent generellt så gillar jag inte filmerna, då jag älskar böckerna och jag tycker att de gjort filmerna så dåligt! Men denna var nog en av de bättre i alla fall! Nu ska jag gå igenom alla bilderna och se om någon är värdig att komma upp här sen! :)
RSS 2.0