Det här med mat..

Idag är väldigt många besatta av mat, kalorier, dieter osv.. Jag är väl inget undantag egentligen, det är väl klart jag också tänker på vad jag stoppar i mig. Sen jag flyttade hemifrån för nästan ett år sedan har det blivit så mycket lättare att äta bättre mat. Jag säger inte att min mamma lagar dålig mat, för det gör hon inte! Men hon har gärna i en massa grädde och några klickar extra smör. Det är bra för  min kära sambo som behöver gå upp i vikt, men knappast för mig. Jag tycker det är kul att laga mat och gör det gärna, men jag vill gärna att det både ska smaka bra och vara nyttigt!
Det här med dieter och kaloriräkning tror jag kan gå till överdrift ibland. Vi behöver alla näringsämnena som finns i kostcirkeln, många dieter utesluter en hel del av dessa ämnena! Jag själv äter det som jag tycker är gott, jag tänker inte på kalorierna det innehåller men jag tänker på portionerna och proportionerna. Tallriksmodellen funkar superbra för mig. Då vet jag att jag kan äta det jag tycker är gott, jag måste bara balansera det rätt.

Äntligen någon som förstått grejen, kunde inte sagt det bättre själv! Så trött på detta gnäll om dieter. Man kan äta vad man vill i rätt mängd (i förhållande till förbränning), och njuta av livet i lagom mängd. Jag hatar ordet "banta"! Med rätt livsstil så slipper folk må dåligt. Bra där, hihi =))

2011-05-19 @ 22:31:18

Absolut, du har en poäng där! Fler skulle tänka som du. Lite mindre grädde, och lite sundare mat så kan man slarva ibland, he=)Jag har det lite som en sport att laga läcker mat, men som ändå är sund samtidigt. Men utan att folk egentligen märker det. Jag lovar, det går=)Detta är ett bra exempel:http://foreverlisa.blogg.se/2011/january/mozzarellafylld-pestoburgare.html2011-05-20 @ 09:29:14

Den där salladen till ser ju riktigt god ut!! Vad är det? :O

2011-05-21 @ 01:20:57

Skriv dina fina ord här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Vilken sida hittar jag dig på?

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0